Koje su prednosti kompanijskog bloga?

Prva i najočiglednija prednost kompanijskog bloga je reklamiranje proizvoda radi prodaje. Iako je ovo najprofitabilnija osobina, to je tek vrh ledenog brijega. Drugi veoma važan efekat je izgrađivanje autoriteta. Ako čitaoci vjeruju vašem blogu, vjerovaće i vašoj kompaniji.

Mnogo toga se dobija blogom, a ovo su neke od glavnih prednosti:

  • Kompanija posjeduje sadržaj
  • Potpuna sloboda u objavljivanju
  • Saobraćaj na stranici dolazi iz pretrage, tako da je besplatan(nije sa plaćenih reklama)
  • Dobar sadržaj će napraviti kompaniju autoritetom u oblasti
  • Autoritet gradi povjerenje, a povjerenje kupce

Ako kontinuirano objavljujete kvalitetan sadržaj postaćete autoritet za bilo koju temu koju pokrivate. Ovo je moćan alat, jer dok god objavljujete sadržaj koji je od koristi čitaocima, njihovo povjerenje će da raste. Što znači, uvijek možete preporučiti sebe, jer vi ste vlasnik sadržaja.

Blog ne košta ništa, treba vam samo kompanijski sajt. Ali, iako se ne plaća novcem, plaća se vremenom koje vam je potrebno da sjednete i napišete članak.  Outsoucing je uvijek opcija, ali ako je kompanija vaša, onda bi ste vi trebali biti taj autoritet. Ako vam je poznata materija onda vam i nije potrebno mnogo istraživanja, jedini problem je napisati sadržaj tako da bude interesantan za čitanje.

Osnove inbound marketinga

Marketing se može definisati kao sve što skreće pažnju potrošača na brend/proizvod. Moze biti uključivati štampane medije, bilborde, plaćeni sadržaj, marketing na društvenim mrežama, bilo šta. Najnovija strategija je inbound marketing koja se dobro slaže sa marketingom sadržaja.

Poenta kompanijskog bloga je da se napiše kvalitetan sadržaj i dovedu posjetioci na sajt. Dobar sadržaj će se bolje kotirati na Google-u, pa ova strategija podrazumijeva da vas ljudi pronađu klasičnom pretragom, umjesto preko plaćenih reklama.

Izabrati o čemu pisati je najteži dio, ali se na kraju svodi na kvalitet.

Npr. članci o koji se tiču oblasti kojom se bavi vaša kompanija, mogu navesti ljude da detaljnije istraže vaš sajt i to je jedan od glavih razloga zašto imati blog. Ovo posebno dobro funkcioniše kod kompanija koje su orjentisane na pružanje usluga.

Inbound marketing se najviše oslanja na pretrage iz Google-a, koje konstantno generišu protok na sajtu, ali takođe možete članke dijeliti na društvenim mrežama, kako bi dobili još više pregleda. Inbound marketing se može porediti sa grudvom koja se kotrlja niz brdo. Nedelja za nedjeljom, a nema puno promjena u protoku, ali nakon par godina, ako napravite blog sa kvalitetnim sadržajem, broj posjetilaca će biti respektabilan i samo će nastaviti da raste.

Savjeti za pisanje dobrog bloga

Svaki kompanijski blog izgleda, manje-više isto. Odlučujući faktor je kvalitet i obim. Najprije treba napraviti plan šta i kao pisati. Zapišite što više ideja, pitanja ili tema vezanih za vašu kompaniju. Proguglajte, vidite šta se nudi na tu temu. Za većinu ćete pronaći nešto, ali nije sve dovoljno kvalitetan sadržaj. Pogledajte par prvih rezultata. Da li bi bili korisni za vaše klijente? Ili bi trebalo ponuditi nešto bolje? Ako bi trebalo, iskoristite to.

Takođe, fokusirajte se na teme koje ne zastarijevaju. Ako možete da napišete takav članak, on če vam dovesti posjetioce i nakon 10 godina. Takvi članci čine da se vaš blog izdvaja kao autoritet za temu.

Pored toga, treba da pokušavate i da vidite šta funkcioniše. Kao i za sve, ne postoji samo jedan ispravan način. Ali postoje tri smjernice koje bi valjalo poštovati.

Upoznajte svoju ciljnu grupu

Ovo je  korisno i za biznis i za blog. Neki nemaju predstavu šta im treba, neki imaju ideju, ali im treba preporuka. Neki znaju  tačni šta hoće, ali im treba podstrek. Treba da shvatite one koje targetirate svakim svojim člankom i da ga prilagodite njima. Nekad ćete htjeti da podrobno objasnite, a nekad samo uopšteno. Pratite razvoj i vidite šta bolje funkcioniše.

Ponudite korisne stvari

Svi vole besplatne stvari. Iskoristite to kao prednost.

Razmislite šta je to što bi vaši čitaoci htjeli. Lista korisnih informacija? Jednostavna objašnjenja nečega kompleksnog? Mišljenja stručnjaka? Studije slučaja? Besplatne stvari su uvijek korisne, bilo da su samo informacije ili nešto opipljivo.

Nemojte da vas je strah da prodajete

Kompanijski blog treba da sadrži korisne informacije, ali je prvenstveno marketinško sredstvo. Koristite ga tako da čitalac postane klijent u pravom momentu.

Dvije su glavne greške kod kompanijskih blogova: previše i premalo prodaje.

Slobodno napišite post koji se završava ponudom vaših usluga, ili jednostavno ostavite linkove do vaših određenih proizvoda u relevantnim člancima.  Prodaja u vašim člancima treba da djeluje kao nešto prirodno. Ali, aki nešto izgleda kao spam ili nametljivo, onda vjerovatno nije dobra ideja. Ali, ako link do proizvoda usluge moze da se dobro smjesti negdje u članku, onda je to win-win situacija i za vas i za čitaoca.